Filé na chilli se zeleninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 112 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 8 g
- Sodík 54 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 83 mg
- Draslík 62.3 mg
- Vláknina 725.9 mg
- Vitamín A 725.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.1 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve smícháme jednu lžičku nakrájeného zázvoru, sůl, bílý pepř a 5 ml oleje. Směs smícháme s 230 g mletého rybího filé a po dvaceti minutách přidáme i dvě lžíce rozšlehaného vejce. Vytvoříme hladkou pastu. Chilli papričky rozkrojíme na čtvrt, zbavíme je pecek a vložíme do nich pastu.
-
2
Na wok pánvi na oleji osmažíme vyplněné chilli papričky. Poté je dáme stranou, olej vylijeme a pánev vytřeme. Nalijeme na ni 20 ml oleje a vložíme dva nakrájené stroužky česneku, až začne vonět, vmícháme sójovou omáčku, cukr, chilli papričky, vodu a pod pokličkou vše povaříme asi pět minut.
-
3
Ihned podáváme.