Mořské plody se zeleninou
Suroviny
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 230 g Olihně
- 350 g Mořský ďas
- 40 ml Omáčka sójová
- 150 ml Vývar rybí
- 40 ml Olej rostlinný
- 400 ml Mléko kokosové
- 20 ml Omáčka rybí
- 1 ks Zázvor celý
- 6 ks Cibulka jarní
- 1 ks Citronela
- 4 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Kari pasta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 481 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 36 g
- Sodík 608 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 216.2 mg
- Draslík 883.7 mg
- Vláknina 2154 mg
- Vitamín A 2154 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.8 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Na wok pánvi na oleji smažíme dvě minuty nakrájené cibulky a tři kolečka zázvoru, přimícháme kari pastu a mícháme dvě minuty. Poté přidáme i mléko, vývar, citronelu a vše minutu povaříme.
-
2
Nakonec vložíme i rybí porce, 230 g kroužků a chapadel z olihní a vyloupané a vařené krevety. Po dvou minutách vaření přidáme i rybí a sójovou omáčku a pažitku.