Frikandó se šťovíkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 539 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 31 g
- Sodík 743 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 211.5 mg
- Draslík 994.2 mg
- Vláknina 1303.3 mg
- Vitamín A 1303.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso omyjeme, v pravidelných rozestupech na povrchu nakrojíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran restujeme 15 minut.
-
2
Cibule oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, přidáme k masu a smažíme dalších 20 minut. Přidáme 40 g pokrájeného šťovíku, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopené dusíme 60 minut, poté maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou a necháme chvíli prohřát.
-
3
Maso pokrájíme na plátky o síle 1 cm a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.