Frikandó se šťovíkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1400 g Telecí kýta
  • 150 g Slanina vepřová
  • 180 g Cibule
  • 40 g Šťovík
  • 5 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 50 ml Olej olivový
  • 100 ml Víno bílé
  • 150 ml Smetana 16% (pochoutková)
  • 300 ml Vývar telecí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 539 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 743 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 211.5 mg
  • Draslík 994.2 mg
  • Vláknina 1303.3 mg
  • Vitamín A 1303.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.4 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso omyjeme, v pravidelných rozestupech na povrchu nakrojíme a prošpikujeme slaninou. Osolíme a opepříme. Olej rozehřejeme a maso na něm ze všech stran restujeme 15 minut.

  • 2

    Cibule oloupeme a pokrájíme na drobné kousky, přidáme k masu a smažíme dalších 20 minut. Přidáme 40 g pokrájeného šťovíku, podlijeme vínem a vývarem. Přiklopené dusíme 60 minut, poté maso vyjmeme, omáčku zahustíme smetanou a necháme chvíli prohřát.

  • 3

    Maso pokrájíme na plátky o síle 1 cm a přelijeme omáčkou. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu