Svíčková v listovém těstě

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 105 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1200 g Hovězí svíčková
  • 160 g Máslo čerstvé
  • 500 g Listové těsto
  • 40 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 100 ml Víno portské
  • 100 ml Koňak Armaňak
  • 400 ml Vývar telecí
  • 0.8 ml Olej olivový
  • 1 ks Lanýž
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 923 kcal
  • Sacharidy 38 g
  • Tuky 47 g
  • Sodík 248 mg
  • Bílkoviny 52 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 181.9 mg
  • Draslík 730.4 mg
  • Vláknina 2929.8 mg
  • Vitamín A 2929.8 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 33.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Lanýže pokrájíme na tenké plátky, smícháme s armaňakem a zakryté pokličkou necháme 6 minut vařit.

  • 2

    Maso omyjeme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme vystydnout.

  • 3

    Vývar uvedeme k varu a necháme zredukovat na 2/3, poté přilijeme k lanýžům, přidáme víno a necháme vařit 20 minut.

  • 4

    Těsto rozválíme na plát o síle 8 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do něj maso. Spoj dáme na spodní stranu. Povrch těsta lehce nařežeme nožem, vprostřed vykrojíme menší kolečko, které olemujeme ozdobnými kousky těsta.

  • 5

    Těsto s masem přemístíme na vymazaný plech a dáme péct při 210 °C na 30 minut.

  • 6

    40 g másla rozpustíme a přisypeme mouku. Necháme povařit 2 minuty. Poté jíšku vmícháme do omáčky.

  • 7

    Upečené maso servírujeme pokrájené na plátky společně s omáčkou z lanýžů.

Komentáře k receptu