Svíčková v listovém těstě
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 923 kcal
- Sacharidy 38 g
- Tuky 47 g
- Sodík 248 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 181.9 mg
- Draslík 730.4 mg
- Vláknina 2929.8 mg
- Vitamín A 2929.8 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 33.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lanýže pokrájíme na tenké plátky, smícháme s armaňakem a zakryté pokličkou necháme 6 minut vařit.
-
2
Maso omyjeme, osolíme a opepříme a necháme osmahnout na rozpáleném oleji. Osmažené maso necháme vystydnout.
-
3
Vývar uvedeme k varu a necháme zredukovat na 2/3, poté přilijeme k lanýžům, přidáme víno a necháme vařit 20 minut.
-
4
Těsto rozválíme na plát o síle 8 mm, potřeme rozšlehaným vejcem a zabalíme do něj maso. Spoj dáme na spodní stranu. Povrch těsta lehce nařežeme nožem, vprostřed vykrojíme menší kolečko, které olemujeme ozdobnými kousky těsta.
-
5
Těsto s masem přemístíme na vymazaný plech a dáme péct při 210 °C na 30 minut.
-
6
40 g másla rozpustíme a přisypeme mouku. Necháme povařit 2 minuty. Poté jíšku vmícháme do omáčky.
-
7
Upečené maso servírujeme pokrájené na plátky společně s omáčkou z lanýžů.