Vejce plněná zeleninou a uzenou treskou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Makrela uzená
  • 20 g Máslo čerstvé
  • 4 g Sůl
  • 20 g Řeřicha
  • 60 ml Mléko polotučné
  • 20 ml Zakysaná smetana
  • 40 ml Majonéza
  • 1 ks Cibule
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 262 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 489 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 283.4 mg
  • Draslík 287.2 mg
  • Vláknina 829.9 mg
  • Vitamín A 829.9 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.4 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím namočíme housku nakrájenou na kostičky do mléka, počkáme až se nasákne a přidáme žloutky, vyjmuté z rozkrojených vajec. Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, po vychladnutí přidáme do mísy k ostatním surovinám. Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, vhodíme do mísy a všechno umixujeme ručním mixérem do hladka. Osolíme, přidáme špetku papriky a promícháme. Vzniklou pomazánkou naplníme půlky vajec a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Majonézu smícháme s trochou zakysané smetany a každou porci zalijeme. Ozdobíme snítkou řeřichy a podáváme.

Komentáře k receptu