Vejce plněná zeleninou a uzenou treskou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 262 kcal
- Sacharidy 4 g
- Tuky 19 g
- Sodík 489 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 283.4 mg
- Draslík 287.2 mg
- Vláknina 829.9 mg
- Vitamín A 829.9 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vejce uvaříme natvrdo, ihned zchladíme a oloupeme. Mezitím namočíme housku nakrájenou na kostičky do mléka, počkáme až se nasákne a přidáme žloutky, vyjmuté z rozkrojených vajec. Na rozpáleném másle osmažíme nadrobno nakrájenou cibulku dozlatova, po vychladnutí přidáme do mísy k ostatním surovinám. Uzenou makrelu nakrájíme na kousky, vhodíme do mísy a všechno umixujeme ručním mixérem do hladka. Osolíme, přidáme špetku papriky a promícháme. Vzniklou pomazánkou naplníme půlky vajec a rozdělíme na jednotlivé porce na talíře. Majonézu smícháme s trochou zakysané smetany a každou porci zalijeme. Ozdobíme snítkou řeřichy a podáváme.