Salát z lusků s uzenou makrelou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Makrela uzená
  • 500 g Lusky zelené fazolové celé v mírně slaném nálevu
  • 1 kávová lžička Hořčice
  • 1 ks Pažitka
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 polévková lžíce Ocet vinný
  • 6 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 163 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 93.8 mg
  • Draslík 592.7 mg
  • Vláknina 1658.3 mg
  • Vitamín A 1658.3 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 18.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukrové lusky omyjeme, očistíme a 2 minuty blanšírujeme v osolené vroucí vodě. Scedíme a necháme okapat.

  • 2

    Ocet, hořčici, olej, sůl a pepř promícháme. Uzenou makrelu nakrájíme na kostičky.

  • 3

    Cukrové lusky s makrelou dáme do salátové mísy a přelijeme připraveným dresinkem.

  • 4

    Pažitku omyjeme, nahrubo nakrájíme a přimícháme do salátu. Ihned podáváme.

Komentáře k receptu