Telecí na víně s libečkem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 125 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 3 g Máslo čerstvé
  • 12 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 g Mrkev kořen
  • 10 g Libeček
  • 6 g Tymián čerstvý
  • 1000 g Telecí plec
  • 6 g Petržel kudrnka
  • 150 ml Víno bílé
  • 2 ks Bobkový list
  • 12 ks Cibule perlová
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 441 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 152 g
  • Sodík 291 mg
  • Bílkoviny 54 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 215.9 mg
  • Draslík 823.8 mg
  • Vláknina 4641.8 mg
  • Vitamín A 4641.8 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso pokrájíme na nudličky a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.

  • 2

    Máslo rozpustíme v hrnci, poprášíme moukou a za stálého míchání necháme osmahnout. Poté zalijeme vínem.

  • 3

    Cibuli a zeleninu oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přisypeme k omáčce, přidáme maso, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 90 minut.

  • 4

    Uvařené maso servírujeme s omáčkou, posypané nasekaným libečkem.

  • 5

    Vhodnou přílohou je osmažený chléb.

Komentáře k receptu