Telecí na víně s libečkem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 441 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 152 g
- Sodík 291 mg
- Bílkoviny 54 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 215.9 mg
- Draslík 823.8 mg
- Vláknina 4641.8 mg
- Vitamín A 4641.8 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.5 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso pokrájíme na nudličky a necháme 5 minut povařit ve vroucí vodě, poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
-
2
Máslo rozpustíme v hrnci, poprášíme moukou a za stálého míchání necháme osmahnout. Poté zalijeme vínem.
-
3
Cibuli a zeleninu oloupeme a pokrájíme na menší kousky, přisypeme k omáčce, přidáme maso, osolíme a opepříme. Přiklopené dusíme 90 minut.
-
4
Uvařené maso servírujeme s omáčkou, posypané nasekaným libečkem.
-
5
Vhodnou přílohou je osmažený chléb.