Koláč z holoubat
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 967 kcal
- Sacharidy 21 g
- Tuky 65 g
- Sodík 1797 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 703.5 mg
- Draslík 863.6 mg
- Vláknina 1537 mg
- Vitamín A 1537 mg
- Vitamín B6 1.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.4 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata rozčtvrtíme, šalotku nakrájíme nadrobno, anglickou slaninu na tenké plátky, petrželku posekáme. Vejce uvaříme natvrdo, listové těsto vyválíme a ořízneme tak, aby plát těsta vytvořil víko koláčové formy, ve které budeme péct.
-
2
Formu na koláč vysteleme plátky slaniny, posypeme šalotkou, poklademe holoubata, osolíme, opepříme, zasypeme petrželkou, vaječné žloutky rozdrolíme a nasypeme na holoubata, zalijeme vývarem, bešamelem a nakonec uzavřeme plátem těsta. Potřeme rozšlehaným vejcem, uprostřed těsta uděláme díru, aby mohla odcházet pára a dáme péct. Pečeme v předehřáté troubě 45 až 50 minut.
-
3
Upečený koláč nařežeme na porce, rozdělíme na talíře a ještě horký podáváme.