Hovězí se zeleninou, kaštany a žampiony
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 230 g Hrášek
- 230 g Žampiony čerstvé
- 60 g Bambusové výhonky
- 20 ml Omáčka sójová
- 40 ml Olej rostlinný
- 5 ml Olej sezamový
- 20 ml Víno rýžové čínské
- 20 ml Omáčka ústřicová
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 ks Brokolice
- 1 ks Celer bulvový
- 1 ks Cibule
- 8 ks Kaštany vodní
- 1 špetka Pepř bílý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 392 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 12 g
- Sodík 716 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 1501.9 mg
- Vláknina 18347.4 mg
- Vitamín A 18347.4 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 141.4 mg
- Vitamín E 2.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme víno, bílý pepř, jednu lžičku soli, sójovou omáčku a sezamový olej. Plátky masa ve směsi obalíme a necháme marinovat dvacet minut v ledničce. Brokolici povaříme asi půl minuty v hrnci ve vodě, pak ji necháme okapat.
-
2
Na rostlinném oleji na wok pánvi opékáme nakrájené maso z obou stran, až změní barvu, odložíme je. Na sezamovém oleji osmažíme pokrájenou cibuli a po minutě přidáváme na šikmo nakrájený celer, růžičky brokolice a za dvě minuty i hrášek, nakrájené výhonky, plátky kaštanů a žampionů. Po minutě opékání přidáme maso, ústřicovou omáčku a sůl.