Hovězí se zeleninou, kaštany a žampiony

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 230 g Hrášek
  • 230 g Žampiony čerstvé
  • 60 g Bambusové výhonky
  • 20 ml Omáčka sójová
  • 40 ml Olej rostlinný
  • 5 ml Olej sezamový
  • 20 ml Víno rýžové čínské
  • 20 ml Omáčka ústřicová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Brokolice
  • 1 ks Celer bulvový
  • 1 ks Cibule
  • 8 ks Kaštany vodní
  • 1 špetka Pepř bílý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 392 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 716 mg
  • Bílkoviny 35 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 1501.9 mg
  • Vláknina 18347.4 mg
  • Vitamín A 18347.4 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 141.4 mg
  • Vitamín E 2.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme víno, bílý pepř, jednu lžičku soli, sójovou omáčku a sezamový olej. Plátky masa ve směsi obalíme a necháme marinovat dvacet minut v ledničce. Brokolici povaříme asi půl minuty v hrnci ve vodě, pak ji necháme okapat.

  • 2

    Na rostlinném oleji na wok pánvi opékáme nakrájené maso z obou stran, až změní barvu, odložíme je. Na sezamovém oleji osmažíme pokrájenou cibuli a po minutě přidáváme na šikmo nakrájený celer, růžičky brokolice a za dvě minuty i hrášek, nakrájené výhonky, plátky kaštanů a žampionů. Po minutě opékání přidáme maso, ústřicovou omáčku a sůl.

Komentáře k receptu