Smažená rýže na asijský způsob

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 115 g Šalotka
  • 230 g Zelí hlávkové bílé
  • 170 g Okurka salátová
  • 55 g Hrášek mražený
  • 680 g Rýže dlouhozrnná
  • 0.25 kávová lžička Tabasco
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 1 ks Chilli paprička
  • 6 ks Cibulka jarní
  • 1 ks Paprika červená
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 1 hrnek Ořechy Kešu
  • 5 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 2 polévková lžíce Limetková šťáva
  • 2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 914 kcal
  • Sacharidy 123 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 112 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 122.7 mg
  • Draslík 763.7 mg
  • Vláknina 9126 mg
  • Vitamín A 9126 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 40.8 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme si na velké pánvi olej a orestujeme dozlatova šalotku. Osmahnutou šalotku vyndáme a necháme osušit na ubrousku.

  • 2

    Na pánev dáme chilli papričky a česnek a po minutě přidáme červenou papriku s jarní cibulkou a restujeme 4 minuty, dokud cibulka nezměkne. Přidáme hrášek, zelí, okurku a dvě minuty povaříme.

  • 3

    Zeleninu na pánvi stáhneme ke stranám a do mezery přilijeme rozšlehaná vajíčka. Krátce smažíme, stále mícháme, jako když děláme míchaná vajíčka, a nakonec promícháme dohromady se zeleninou.

  • 4

    Přidáme limetkovou šťávu, tabasco a rajský protlak. Promícháme.

  • 5

    Ke směsi na pánvi přidáme vařenou rýži s kešu oříšky, koriandrem a kořením. Zvýšíme plamen a 4 minuty za stálého míchání restujeme.

  • 6

    Podáváme ozdobené křupavou osmahnutou šalotkou a nakrájeným koriandrem.

Komentáře k receptu