Kuřecí maso v citronové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 411 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 35 g
- Sodík 307 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 75 mg
- Draslík 256 mg
- Vláknina 1228.5 mg
- Vitamín A 1228.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 8 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso bez kůže a kostí nakrájíme na kostky.
-
2
Připravíme si omáčku smícháním drobně pokrájené cibule, dvou utřených stroužků česneku, špetky soli, špetky tymiánu, 20 gramů oleje a dvou lžic citronové šťávy.
-
3
Osolené a opepřené maso orestujeme na zbylém oleji a vložíme do předehřáté trouby. Polijeme ji omáčkou, sběračkou vody a pečeme. Během pečení poléváme omáčkou a podle potřeby přilíváme vodu.
-
4
Jako přílohu volíme vařené brambory.