Smažená husí krev

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Sádlo škvařené
  • 8 g Sůl
  • 3 g Pepř černý celý
  • 20 ml Ocet kvasný lihový
  • 2 ks Cibule
  • 0.75 l Husí krev
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 294 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 781 mg
  • Bílkoviny 34 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 12.1 mg
  • Draslík 84.5 mg
  • Vláknina 2097.5 mg
  • Vitamín A 2097.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.9 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 45.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí krev vlijeme do nádoby, přidáme ocet, promícháme metlou a dáme do lednice. Na větší pánvi rozpálíme sádlo a osmažíme nadrobno nakrájenou cibuli do růžova. Přilijeme krev a za stálého míchání smažíme asi 10 minut, dokud není krev dokonale opečená. Osolíme, opepříme a ihned podáváme. Ještě horké můžeme namazat na chleba.

Komentáře k receptu