Pikantní vývar s krevetami a nudlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 140 g Nudle rýžové
  • 450 g Filé rybí
  • 230 g Krevety tygří - loupané
  • 115 g Fazolové výhonky
  • 340 g Kokosové mléko
  • 1 ks Cibule
  • 3 ks Cibulka jarní
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 ks Salát hlávkový
  • 0.5 ks Bujón natur kuřecí
  • 1 špetka Citronová tráva
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 hrnek Ořechy Kešu
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • 1 polévková lžíce Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 431 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 161 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 40.3 mg
  • Draslík 244.8 mg
  • Vláknina 4932.7 mg
  • Vitamín A 4932.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.7 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V mixéru rozdrtíme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, opražené kešu oříšky a tenké plátky voňatky. Nudle uvaříme dle instrukcí na obalu a odložíme stranou.

  • 2

    Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rozemletou směs a restujeme za stálého míchání 2 minuty, aby oříšky zhnědly.

  • 3

    Přidáme rybí omáčku, směs na kari, kokosové mléko, kostku drůbežího bujonu a listy kari. Vše povaříme cca 10 minut.

  • 4

    Na malé kousky rozkrájíme rybí maso a přidáme i s krevetami do kokosového vývaru. Cca 4 minuty povaříme, poté uvařené maso vyjmeme a uchováme v teple.

  • 5

    Velký tác vyložíme nakrouhanými listy salátu. Naaranžujeme navrch fazolové výhonky, na nudličky pokrájenou okurku, nadrobno sekanou cibulku spolu s připraveným rybím masem, krevetami a nudlemi. Salát podáváme s mísou krevetových krekrů a vývarem zvlášť slitým do nádoby s vyšším okrajem.

Komentáře k receptu