Pikantní vývar s krevetami a nudlemi
Suroviny
- 140 g Nudle rýžové
- 450 g Filé rybí
- 230 g Krevety tygří - loupané
- 115 g Fazolové výhonky
- 340 g Kokosové mléko
- 1 ks Cibule
- 3 ks Cibulka jarní
- 0.5 ks Okurka salátová
- 1 ks Salát hlávkový
- 0.5 ks Bujón natur kuřecí
- 1 špetka Citronová tráva
- 2 stroužek Česnek
- 0.25 hrnek Ořechy Kešu
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Omáčka rybí
- 1 polévková lžíce Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 431 kcal
- Sacharidy 35 g
- Tuky 21 g
- Sodík 161 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 40.3 mg
- Draslík 244.8 mg
- Vláknina 4932.7 mg
- Vitamín A 4932.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V mixéru rozdrtíme nakrájenou cibuli, rozmačkaný česnek, opražené kešu oříšky a tenké plátky voňatky. Nudle uvaříme dle instrukcí na obalu a odložíme stranou.
-
2
Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme rozemletou směs a restujeme za stálého míchání 2 minuty, aby oříšky zhnědly.
-
3
Přidáme rybí omáčku, směs na kari, kokosové mléko, kostku drůbežího bujonu a listy kari. Vše povaříme cca 10 minut.
-
4
Na malé kousky rozkrájíme rybí maso a přidáme i s krevetami do kokosového vývaru. Cca 4 minuty povaříme, poté uvařené maso vyjmeme a uchováme v teple.
-
5
Velký tác vyložíme nakrouhanými listy salátu. Naaranžujeme navrch fazolové výhonky, na nudličky pokrájenou okurku, nadrobno sekanou cibulku spolu s připraveným rybím masem, krevetami a nudlemi. Salát podáváme s mísou krevetových krekrů a vývarem zvlášť slitým do nádoby s vyšším okrajem.