Fenykl glazovaný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 2 ks Fenykl sladký - hlíza
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.25 l Víno bílé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 155 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 72 mg
  • Bílkoviny 1 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 485.3 mg
  • Vláknina 4839.8 mg
  • Vitamín A 4839.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 14.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Fenykly omyjeme, očistíme, odkrojíme tuhé listy a stonek, rozpůlíme a 10 minut vaříme v osolené vodě s citronovou šťávou.

  • 2

    Ocezené fenykly vložíme do kastrolu na rozpuštěné máslo, osolíme, opepříme, podlijeme bílým vínem a dusíme doměkka.

Komentáře k receptu