Zelený hrášek po vídeňsku

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Hrášek
  • 500 g Máslo čerstvé
  • 30 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 10 g Petržel - nať
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1054 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 7 mg
  • Bílkoviny 9 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 150 mg
  • Draslík 325.4 mg
  • Vláknina 13432.5 mg
  • Vitamín A 13432.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 54.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 139.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a ocedíme.

  • 2

    Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sekanou petrželovou nať a zalijeme vývarem z hrášku. Osolíme, osladíme a přidáme uvařený hrášek.

  • 3

    Nakonec ještě krátce povaříme.

Komentáře k receptu