Zelený hrášek po vídeňsku
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1054 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 104 g
- Sodík 7 mg
- Bílkoviny 9 g
- Uhlovodany 20 g
- Cholesterol 150 mg
- Draslík 325.4 mg
- Vláknina 13432.5 mg
- Vitamín A 13432.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 139.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hrášek uvaříme v osolené vodě doměkka a ocedíme.
-
2
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme sekanou petrželovou nať a zalijeme vývarem z hrášku. Osolíme, osladíme a přidáme uvařený hrášek.
-
3
Nakonec ještě krátce povaříme.