Rybí rýžové nudle
Suroviny
- 450 g Mořský ďas
- 120 g Nudle rýžové
- 1 ks Limetka
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Chilli paprička
- 2 ks Chilli paprička zelená
- 2 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- 1 polévková lžíce Limetková šťáva
- 2 polévková lžíce Chilli omáčka
- 2 polévková lžíce Omáčka sojová pikantní
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 335 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 9 g
- Sodík 323 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 28.1 mg
- Draslík 802 mg
- Vláknina 2263.5 mg
- Vitamín A 2263.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 20.4 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Nejprve musíme nechat marinovat ryby po 2 hodiny, a to ve směsi oleje, zelené papričky, limetkové šťávy a rybí omáčky.
-
2
Nudle přelijeme na 10 minut vroucí vodou a po scezení necháme okapat.
-
3
Ve woku v oleji opečeme plátky šalotky. nakrájenou papričku a česnek a necháme zlátnout. Přidáme zbývající omáčky a poté i marinované ryby. Za stálého míchání restujeme, dokud není ryba měkká.
-
4
Hotové nudle se směsí promícháme.