Kuře vařené v kokosovém mléce
Suroviny
- 800 g Kuře
- 20 g Citronová tráva
- 100 g Cibule
- 50 g Oříšky makadamové
- 250 g Rýže dlouhozrnná
- 1 kávová lžička Koriandr mletý
- 1 kávová lžička Cukr krupice
- 2 ks Bobkový list
- 3 ks Kafirové listy
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Galgan
- 4 stroužek Česnek
- 2 dl Kokosové mléko
- 0.26 polévková lžíce Olej slunečnicový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 701 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 40 g
- Sodík 174 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 120.3 mg
- Draslík 432.3 mg
- Vláknina 2756.4 mg
- Vitamín A 2756.4 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.9 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuře naporcujeme na osm kousků, ochutíme solí. Troubu předehřejeme na 190 stupňů, do vymazaného pekáče vložíme maso a pečeme 30 minut.
-
2
Mezitím připravíme omáčku: rozdrtíme v mixéru nakrájenou cibuli s česnekem, oříšky a koriandrem na jemnou kaši. Rozpálíme olej a vzniklou hmotu orestujeme, čímž se zvýrazní chuť jednotlivých přísad. Kaše nesmí získat hnědavý nádech.
-
3
Zapečené kuře přidáme do pánve společně s galganem, limetkovými i bobkovými listy, voňatkou, solí, kokosovým mlékem a cukrem. Promícháme, přivedeme k varu. Poté stáhneme plamen a necháme směs 40 minut povařit v odkrytém hrnci. Občas promícháme, čekáme chvíli, než kuře změkne a kokosová omáčka zhoustne.
-
4
Nakonec vyndáme z hrnce voňatku i galgan. Podáváme s vařenou rýží posypanou osmaženou cibulkou.