Holoubata zapečená se sýrem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 691 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 42 g
- Sodík 2127 mg
- Bílkoviny 58 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 262.6 mg
- Draslík 1239.1 mg
- Vláknina 6533.5 mg
- Vitamín A 6533.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 33.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 31.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata rozčtvrtíme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony a brambory na plátky, bazalku a petrželku posekáme.
-
2
V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky holoubat a osmažíme. Maso vyndáme a vložíme do pekáčku, v pánvi na másle orestujeme cibuli, plátky žampionů a přilijeme i s máslem k masu do pekáčku. Obložíme plátky brambor, zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem, bazalkou, petrželkou, pokapeme máslem a dáme zapéct. Zapékáme asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.