Holoubata zapečená se sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Holoubata
  • 15 g Sůl
  • 50 g Cibule
  • 400 g Brambory
  • 150 g Žampiony čerstvé
  • 3 g Bazalka
  • 5 g Petržel - nať
  • 60 g Máslo čerstvé
  • 100 g Sýr Parmezán
  • 150 ml Bešamel
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 691 kcal
  • Sacharidy 19 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 2127 mg
  • Bílkoviny 58 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 262.6 mg
  • Draslík 1239.1 mg
  • Vláknina 6533.5 mg
  • Vitamín A 6533.5 mg
  • Vitamín B6 1.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 31.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Holoubata rozčtvrtíme, osolíme, opepříme, cibuli nakrájíme na kolečka, žampiony a brambory na plátky, bazalku a petrželku posekáme.

  • 2

    V pánvi rozpustíme máslo, přidáme kousky holoubat a osmažíme. Maso vyndáme a vložíme do pekáčku, v pánvi na másle orestujeme cibuli, plátky žampionů a přilijeme i s máslem k masu do pekáčku. Obložíme plátky brambor, zalijeme bešamelem, zasypeme sýrem, bazalkou, petrželkou, pokapeme máslem a dáme zapéct. Zapékáme asi 20 minut, dokud sýr nezezlátne.

Komentáře k receptu