Holoubata na slanině s hráškem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 786 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 42 g
- Sodík 1783 mg
- Bílkoviny 52 g
- Uhlovodany 27 g
- Cholesterol 257 mg
- Draslík 1089.1 mg
- Vláknina 8597 mg
- Vitamín A 8597 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.3 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Holoubata rozpůlíme podélně, ochutíme solí, pepřem a pomažeme máslem. Slaninu nakrájíme na nudličky, cibuli nadrobno.
-
2
V pekáčku rozpustíme dvě lžíce másla, přisypeme slaninu a osmahneme. Do tuku nasypeme hrášek, cibuli, krátce orestujeme, zaprášíme moukou, vložíme půlky holoubat, podlijeme vývarem, ochutíme ještě špetkou mletého muškátového oříšku a dáme péct. Pečeme hodinu, občas podléváme a maso potíráme vypečeným tukem.
-
3
Upečená holoubata rozdělíme na talíře, jako přílohu zvolíme vařené brambory, které přelijeme omáčkou s hráškem a slaninou.