Pomerančový dezert

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 70 g Cukr moučkový
  • 20 g Maizena - kukuřičný škrob
  • 140 g Máslo čerstvé
  • 175 g Cukr krupice
  • 150 g Pomeranče
  • 200 g Tažené těsto
  • 125 g Mouka mandlová
  • 150 ml Mléko polotučné
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • 2 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 645 kcal
  • Sacharidy 74 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 41 mg
  • Bílkoviny 8 g
  • Uhlovodany 72 g
  • Cholesterol 168.4 mg
  • Draslík 108 mg
  • Vláknina 1800 mg
  • Vitamín A 1800 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mléko dáme vařit s vanilkovým luskem. Přivedeme k varu a odstavíme z plotny.

  • 2

    1 žloutek a 35g cukru moučky vyšleháme do bílé pěny, poté přisypeme maizenu a vše zalijeme horkým mlékem.

  • 3

    Směs dáme vařit, těsně před varem odstavíme a necháme vystydnout.

  • 4

    125g másla smícháme s mandlovým práškem, cukrem a 1 žloutkem. Přimícháme zbytek maizeny a postupně vmícháváme vanilkový krém.

  • 5

    Pomeranče oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Odstraníme pecky.

  • 6

    Zapékací formu vymažame máslem a vysypeme zbytkem cukru. Těsto vyválíme na plát a vyložíme jím formu.

  • 7

    Na těsto vlijeme krém a poklademe plátky pomeranče.

  • 8

    Pečeme při 210°C 30 minut.

Komentáře k receptu