Kuře nadívané husími játry
Suroviny
- 1500 g Kuře
- 250 g Játra husí
- 20 g Sůl
- 30 g Cibule
- 30 g Žampiony čerstvé
- 40 g Strouhanka
- 40 g Máslo čerstvé
- 3 g Petržel - nať
- 600 g Bramborová kaše
- 300 ml Vývar drůbeží
- 2 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Tymián sušený
- 2 špetka Bazalka
- 1 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 865 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 52 g
- Sodík 2072 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 502.9 mg
- Draslík 920.6 mg
- Vláknina 3747.3 mg
- Vitamín A 3747.3 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 13.6 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husí játra umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, cibuli a žampiony nakrájíme nadrobno, přimícháme k játrům, posypeme strouhankou, vmícháme vejce, prolisovaný česnek a hnětením vypracujeme těsto.
-
2
Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a vnitřek kuřete vyplníme těstem z husích jater. Spolu s 1 lžící másla vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem, přisypeme tymián, bazalku a přidáme snítku petrželky. Pečeme v troubě při střední teplotě 50 minut. Kuře občas podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.
-
3
Upečené kuře naporcujeme i s nádivkou, upravíme na talíře a doplníme bramborovou kaší, kterou přelijeme 1 lžící vypečené šťávy.