Kuře nadívané husími játry

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 1500 g Kuře
  • 250 g Játra husí
  • 20 g Sůl
  • 30 g Cibule
  • 30 g Žampiony čerstvé
  • 40 g Strouhanka
  • 40 g Máslo čerstvé
  • 3 g Petržel - nať
  • 600 g Bramborová kaše
  • 300 ml Vývar drůbeží
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Tymián sušený
  • 2 špetka Bazalka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 865 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 52 g
  • Sodík 2072 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 24 g
  • Cholesterol 502.9 mg
  • Draslík 920.6 mg
  • Vláknina 3747.3 mg
  • Vitamín A 3747.3 mg
  • Vitamín B6 1.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13.6 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Husí játra umeleme na masovém strojku, vložíme do mísy, osolíme, opepříme, cibuli a žampiony nakrájíme nadrobno, přimícháme k játrům, posypeme strouhankou, vmícháme vejce, prolisovaný česnek a hnětením vypracujeme těsto.

  • 2

    Kuře bez drobů omyjeme, osolíme, opepříme, potřeme máslem a vnitřek kuřete vyplníme těstem z husích jater. Spolu s 1 lžící másla vložíme do pekáčku, podlijeme vývarem, přisypeme tymián, bazalku a přidáme snítku petrželky. Pečeme v troubě při střední teplotě 50 minut. Kuře občas podléváme vývarem a potíráme vypečeným tukem.

  • 3

    Upečené kuře naporcujeme i s nádivkou, upravíme na talíře a doplníme bramborovou kaší, kterou přelijeme 1 lžící vypečené šťávy.

Komentáře k receptu