Diplomat s kandovaným ovocem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 140 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 150 g Kandované ovoce
  • 90 g Hrozinky
  • 12 g Cukr vanilka
  • 400 g Žemle tuková
  • 150 g Cukr moučkový
  • 80 g Máslo čerstvé
  • 100 ml Rum
  • 800 ml Mléko polotučné
  • 6 ks Vejce slepičí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 719 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 108 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 60 g
  • Cholesterol 274.7 mg
  • Draslík 204.9 mg
  • Vláknina 1910 mg
  • Vitamín A 1910 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kandované ovoce a rozinky necháme máčet v rumu.

  • 2

    Žemle rozkrájíme na 5 mm silné plátky, lehce je opečeme v troubě.

  • 3

    Zapékací formu vymažeme máslem, dno pokryjeme plátky žemle, poté posypeme kandovaným ovocem a zakryjeme další vrstvou žemlí. Opakujeme do spotřebování všech surovin.

  • 4

    Vejce rozšleháme s mlékem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem, v němž jsme máčeli ovoce. Směs propasírujeme přes husté sítko a zalijeme jí formu s žemlí.

  • 5

    Pečeme ve vodní lázni při 150°C cca 60 minut. Upečený dort necháme hodinu vychladnout.

Komentáře k receptu