Diplomat s kandovaným ovocem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 719 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 21 g
- Sodík 108 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 60 g
- Cholesterol 274.7 mg
- Draslík 204.9 mg
- Vláknina 1910 mg
- Vitamín A 1910 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kandované ovoce a rozinky necháme máčet v rumu.
-
2
Žemle rozkrájíme na 5 mm silné plátky, lehce je opečeme v troubě.
-
3
Zapékací formu vymažeme máslem, dno pokryjeme plátky žemle, poté posypeme kandovaným ovocem a zakryjeme další vrstvou žemlí. Opakujeme do spotřebování všech surovin.
-
4
Vejce rozšleháme s mlékem, moučkovým cukrem, vanilkovým cukrem a rumem, v němž jsme máčeli ovoce. Směs propasírujeme přes husté sítko a zalijeme jí formu s žemlí.
-
5
Pečeme ve vodní lázni při 150°C cca 60 minut. Upečený dort necháme hodinu vychladnout.