Hrachová polévka s celerem

Hodnocení 1x 1x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Hrách loupaný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 0.5 ks Celer bulvový
  • 1 ks Petržel - nať
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Kmín celý
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 366 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 2 g
  • Sodík 244 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 2 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 144.9 mg
  • Vláknina 11382.2 mg
  • Vitamín A 11382.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 3.1 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hrách namočíme přes noc. Vodu slijeme a hrách uvaříme společně s celerem až doměkka. Před koncem vaření osolíme a přidáme kmín. Vše rozmixujeme nebo promačkáme hustým sítem a dochutíme podle chuti citronovou šťávou, česnekem, petrželí a pepřem.

Komentáře k receptu