Kuřecí řezanka s armaňakem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 25 g Máslo čerstvé
- 80 g Šalotka
- 150 g Žampiony čerstvé
- 3 g Petržel - nať
- 3 g Estragon
- 10 g Sůl
- 400 g Brambory pečené
- 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 30 ml Olej olivový
- 100 ml Víno bílé
- 150 ml Omáčka rajčatová
- 50 ml Koňak Armaňak
- 2 špetka Pepř černý mletý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 573 kcal
- Sacharidy 56 g
- Tuky 17 g
- Sodík 1367 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 54 g
- Cholesterol 103.5 mg
- Draslík 1486.8 mg
- Vláknina 18086 mg
- Vitamín A 18086 mg
- Vitamín B6 1.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 22.1 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na větší kousky, žampiony na plátky, šalotku nadrobno, petrželku a estragon posekáme.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme lžíci másla, přisypeme šalotku s masem. Osmažíme a jakmile pustí maso šťávu, osolíme a opepříme. Chvilku podusíme ve vlastní šťávě, vysmahneme na tuk, zaprášíme moukou, přidáme žampiony, podlijeme vínem a přilijeme armaňak. Podusíme a necháme tekutinu z poloviny vyvařit. Přilijeme rajčatovou omáčku, posypeme bylinkami, dusíme ještě pár minut a odstavíme.
-
3
Podáváme s malými opečenými bramborami.