Fusilli s citronem a bazalkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 463 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 13 g
- Sodík 294 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 60.1 mg
- Vláknina 8586 mg
- Vitamín A 8586 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 19.4 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje.
-
2
Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z půlky citronu a asi 4 lístky bazalky.
-
3
Zbylou kůru nakrájíme na tenké proužky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.
-
4
Těstoviny scedíme, smícháme s opraženou chlebovou střídkou, sýrem a olivovým olejem.
-
5
Polovinu citronu rozkrojíme na osminky a odstraníme bílou slupku.
-
6
Fusilli podáváme horké, s oloupaným citronem, proužky kůry a posypané čerstvou majoránkou.