Fusilli s citronem a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Sýr ovčí tvrdý - Pecorino
  • 320 g Těstoviny Fusilli
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Citrony
  • 1 plátek Chléb toastový
  • 3 l Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 463 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 294 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 60.1 mg
  • Vláknina 8586 mg
  • Vitamín A 8586 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.4 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Střídku z toustového chleba rozmixujeme s několika omytými lístky bazalky a poté opražíme na troše rozpáleného olivového oleje.

  • 2

    Těstoviny uvaříme v osolené vodě, do které přidáme citronovou kůru z půlky citronu a asi 4 lístky bazalky.

  • 3

    Zbylou kůru nakrájíme na tenké proužky. Ovčí sýr nakrájíme na kostičky.

  • 4

    Těstoviny scedíme, smícháme s opraženou chlebovou střídkou, sýrem a olivovým olejem.

  • 5

    Polovinu citronu rozkrojíme na osminky a odstraníme bílou slupku.

  • 6

    Fusilli podáváme horké, s oloupaným citronem, proužky kůry a posypané čerstvou majoránkou.

Komentáře k receptu