Křepelka na medu marinovaná v pěti druzích koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 305 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 7 g
- Sodík 84 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 500.8 mg
- Vláknina 5083.8 mg
- Vitamín A 5083.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Po obou stranách rozkrojte kuchyňskými nůžkami každou křepelku tak, abyste mohli lépe vytáhnout páteř.
-
2
K pracovní ploše si přimáčkněte každou křepelku a přichyťte dvěma bambusovými grilovacími jehlami.
-
3
Rozdrťte v hmoždíři badyán se skořicí, fenyklovými semínky, hřebíčkem a pepřem. Přidejte česnek, med, cibuli a sójovou omáčku. Vše promíchejte.
-
4
Na tác dejte křepelky, zalijte marinádou a osm hodin nechte marinovat.
-
5
Na rozpálený rošt vložte marinované křepelky a 8 minut grilujte z každé strany. Maso potírejte během pečení zbylou marinádou.
-
6
Hotové křepelky položte na lůžka z banánových listů a ozdobte jarní cibulkou.