Kuřecí salát z Dilí
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 754 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 61 g
- Sodík 1237 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 1111.9 mg
- Vláknina 21298 mg
- Vitamín A 21298 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 54.7 mg
- Vitamín E 7.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí prsa nakrájíme na slabé proužky, osolíme a na rozpáleném oleji zprudka orestujeme, vyjmeme z pánve a do ještě teplého oleje vmícháme kari.
-
2
Důkladně vydrbeme citrony, z jednoho nastrouháme kůru, z obou vymačkáme šťávu. Hrušky oloupeme, zbavíme jádřinců, nakrájíme na půlky a ještě na plátky, zakapeme citronovou šťávou proti zhnědnutí a vložíme do mísy. Přidáme kuřecí nudličky a pražené oříšky kešu. Přimícháme nasekané stonky celeru.
-
3
Do výpeku s kari vmícháme citronovou šťávu a kůru, majonézu a jogurt, osolíme, opepříme, můžeme dochutit třtinovým cukrem a dohladka vymícháme omáčku.
-
4
Listy ledového salátu natrháme na malé kousky, kterými vysteleme mělkou mísu, do středu navršíme kuřecí směs a zalijeme připravenou omáčkou. Ozdobíme několika celými oříšky kešu.