Pudink ze sladké černé rýže
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 276 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 15 g
- Sodík 19 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 37 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 221.7 mg
- Vláknina 828.3 mg
- Vitamín A 828.3 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rýži nasypeme do cedníku, důkladně proplácheme studenou vodou, scedíme a vyklopíme do velkého hrnce s vodou. Na mírném ohni zahříváme. Jakmile začne voda vařit, promícháme, aby se rýže nelepila ke dnu. Zakryjeme a pod poklicí cca 30 min. provaříme.
-
2
Poté přidáme zázvor, oloupaný a rozmělněný válečkem, oba druhy cukru a necháme vařit ještě dalších cca 15 min., dokud nevznikne kaše.
-
3
Zázvor vyjmeme, hotový pudink rozdělíme do misek a podáváme zalitý kokosovým mlékem.