Čínský ovocný salát
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 312 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 2 g
- Sodík 9 mg
- Bílkoviny 3 g
- Uhlovodany 79 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 710.8 mg
- Vláknina 13895 mg
- Vitamín A 13895 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 108.3 mg
- Vitamín E 29 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Připravíme si nejprve ovoce, mango oloupeme, vypeckujeme a nakrájíme na plátky, jablko a banán na kousky, karambolu rovněž na plátky. Kůru z limety nastrouháme a šťávu vymačkáme.
-
2
Vodu vlijeme do hrnce, vmícháme nastrouhanou kůru z limety, nasypeme cukr a na mírném plameni vaříme, dokud se cukr nerozpustí. Zvýšíme intenzitu plamene, necháme dalších cca 8 min. povařit, odstavíme a necháme vychladnout.
-
3
Liči scedíme, šťávu přilijeme do hrnce spolu se šťávou z limetky, vznikne nám ovocný sirup. Ovoce nasypeme do mísy a přelijeme sirupem. Necháme hodinu vychladit v lednici a před podáváním posypeme praženými sezamovými semínky.