Smažené hovězí maso s hrachovými lusky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Hovězí svíčková
  • 230 g Hrachové lusky
  • 0.5 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 1 polévková lžíce Cukr třtinový
  • 1 polévková lžíce Zázvor celý
  • 3 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 1 polévková lžíce Česnek
  • 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 204 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 1 g
  • Sodík 67 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 47.3 mg
  • Draslík 535.9 mg
  • Vláknina 3215.5 mg
  • Vitamín A 3215.5 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 35.5 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso rovnoměrně rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, cukrem a kukuřičným škrobem a odložíme stranou.

  • 2

    V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor a česnek, krátce orestujeme. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Vsypeme hrachové lusky a po cca 3 minutách vlijeme připravenou omáčku. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 3

    Ihned podáváme.

Komentáře k receptu