Smažené hovězí maso s hrachovými lusky
Suroviny
- 450 g Hovězí svíčková
- 230 g Hrachové lusky
- 0.5 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
- 2 polévková lžíce Víno rýžové čínské
- 1 polévková lžíce Cukr třtinový
- 1 polévková lžíce Zázvor celý
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Česnek
- 0.23 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 204 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 1 g
- Sodík 67 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 47.3 mg
- Draslík 535.9 mg
- Vláknina 3215.5 mg
- Vitamín A 3215.5 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 35.5 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso rovnoměrně rozkrájíme na velmi tenké nudličky. Smícháme sójovou omáčku s rýžovým vínem, cukrem a kukuřičným škrobem a odložíme stranou.
-
2
V pánvi rozpálíme olej, přidáme nadrobno nakrájený zázvor a česnek, krátce orestujeme. Vložíme maso a za stálého míchání restujeme další 2 minuty. Vsypeme hrachové lusky a po cca 3 minutách vlijeme připravenou omáčku. Za stálého míchání přivedeme k varu a poté na mírném ohni povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
3
Ihned podáváme.