jehněčí maso nadívané
Suroviny
- 100 g Cibule
- 900 g Jehněčí maso
- 500 g Vepřové maso libové
- 100 g Slanina vepřová
- 100 g Strouhanka
- 50 g Karotka
- 600 g Bramborová kaše
- 250 ml Víno bílé
- 2 kávová lžička Sůl
- 2 ks Vaječný žloutek slepičí
- 1 ks Bylinky čerstvé - svazek
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 810 kcal
- Sacharidy 30 g
- Tuky 48 g
- Sodík 852 mg
- Bílkoviny 38 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 324.9 mg
- Draslík 429.3 mg
- Vláknina 5233.7 mg
- Vitamín A 5233.7 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.7 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3534.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso vykostíme, rozřízneme, aby vznikl plát, cibuli nakrájíme nadrobno, karotku nastrouháme nahrubo, bylinky posekáme, slaninu s vepřovým masem umeleme na masovém strojku.
-
2
Do mísy vložíme mleté maso se slaninou, přidáme 2 žloutky, osolíme, opepříme, přisypeme strouhanku, polovinu bylinek, polovinu množství cibule, karotku a vše dobře promícháme.
-
3
Plát masa rozložíme na pracovní stůl, na maso rozprostřeme nádivku z mísy a zabalíme do rolády. Ovážeme provázkem, posypeme solí, kmínem a vložíme do pekáčku. K masu přisypeme zbylou cibuli, bylinky, podlijeme vínem a dáme péct. Pečeme hodinu a půl, občas podléváme vodou a roládu potíráme vypečeným tukem.
-
4
Hotovou roládu vyjmeme z pekáče, zbavíme ji provázku a nakrájíme na plátky. Šťávu v pekáčku zasypeme lžící strouhanky a ještě deset minut povaříme.
-
5
Jako příloha je vhodná bramborová kaše.