Roláda ze Cévennes

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 300 g Cukr moučkový
  • 400 g Máslo čerstvé
  • 225 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 g Ořechy vlašské
  • 125 g Pralinky
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 11 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Vanilkový lusk
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1478 kcal
  • Sacharidy 106 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 220 mg
  • Bílkoviny 30 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 538.6 mg
  • Draslík 475.2 mg
  • Vláknina 10679.2 mg
  • Vitamín A 10679.2 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.8 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 78.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    5 vajec smícháme se 150g cukru a šleháme do bílé pěny, poté hrnec přendáme do horké vodní lázně.

  • 2

    Za stálého mícháme necháme zhoustnout.

  • 3

    Do směsi postupně vmícháme 150g mouky.

  • 4

    Plech vyložíme papírem na pečení, který jsme potřeli máslem. Těsto na něj vylijeme a pečeme při 180°C 15 minut.

  • 5

    Mléko s vanilkou přivedeme k varu.

  • 6

    6 žloutků smícháme se 150g cukru a 75g mouky a za pečlivého promíchávání přilijeme horké mléko.

  • 7

    Do zchladlého krému vmícháme drcené pralinky, sekané ořechy a máslo.

  • 8

    Pečené těsto překryjeme utěrkou a necháme vychladnout, poté překlopíme na utěrku a s její pomocí přendáme do formy na hřbet.

  • 9

    Naplníme krémem a překryjeme přečnívajícím těstem.

  • 10

    Necháme v chladu ztuhnout.

Komentáře k receptu