Roláda ze Cévennes
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1478 kcal
- Sacharidy 106 g
- Tuky 108 g
- Sodík 220 mg
- Bílkoviny 30 g
- Uhlovodany 75 g
- Cholesterol 538.6 mg
- Draslík 475.2 mg
- Vláknina 10679.2 mg
- Vitamín A 10679.2 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 78.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
5 vajec smícháme se 150g cukru a šleháme do bílé pěny, poté hrnec přendáme do horké vodní lázně.
-
2
Za stálého mícháme necháme zhoustnout.
-
3
Do směsi postupně vmícháme 150g mouky.
-
4
Plech vyložíme papírem na pečení, který jsme potřeli máslem. Těsto na něj vylijeme a pečeme při 180°C 15 minut.
-
5
Mléko s vanilkou přivedeme k varu.
-
6
6 žloutků smícháme se 150g cukru a 75g mouky a za pečlivého promíchávání přilijeme horké mléko.
-
7
Do zchladlého krému vmícháme drcené pralinky, sekané ořechy a máslo.
-
8
Pečené těsto překryjeme utěrkou a necháme vychladnout, poté překlopíme na utěrku a s její pomocí přendáme do formy na hřbet.
-
9
Naplníme krémem a překryjeme přečnívajícím těstem.
-
10
Necháme v chladu ztuhnout.