Pórková omáčka na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Cibule
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 6 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 3 g Paprika mletá sladká
  • 1 ks Bobkový list
  • 1 l Voda pitná
  • 3 dl Víno bílé
  • 1 kg Pórek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 340 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 649 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 15 mg
  • Draslík 640.6 mg
  • Vláknina 12574.2 mg
  • Vitamín A 12574.2 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.1 mg
  • Vitamín E 2.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 19.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Okořeníme paprikou a zalijeme bílým vínem, necháme chvilku povařit. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme pepř, sůl a bobkový list, nakonec pokrájená rajčata a vaříme na mírném ohni asi 20 minut do zhoustnutí omáčky. Bobkový list vyjmeme, omáčku je možné použít k masům nebo na zapékání.

Komentáře k receptu