Pórková omáčka na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 340 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 11 g
- Sodík 649 mg
- Bílkoviny 5 g
- Uhlovodany 45 g
- Cholesterol 15 mg
- Draslík 640.6 mg
- Vláknina 12574.2 mg
- Vitamín A 12574.2 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.1 mg
- Vitamín E 2.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném másle osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a pórek. Okořeníme paprikou a zalijeme bílým vínem, necháme chvilku povařit. Zalijeme 1 litrem vody, přidáme pepř, sůl a bobkový list, nakonec pokrájená rajčata a vaříme na mírném ohni asi 20 minut do zhoustnutí omáčky. Bobkový list vyjmeme, omáčku je možné použít k masům nebo na zapékání.