Artyčoková omáčka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 796 kcal
- Sacharidy 126 g
- Tuky 36 g
- Sodík 1504 mg
- Bílkoviny 32 g
- Uhlovodany 126 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 4319.7 mg
- Vláknina 123598 mg
- Vitamín A 123598 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 158.5 mg
- Vitamín E 3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci na rozpáleném oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Artyčoky omyjeme a očistíme od krajových listů, nakrájíme na kousky a přidáme k cibuli. Boby omyjeme a jen mírně okapané přidáme do hrnce k artyčokům. Nakonec pokrájíme rajčata a bazalku a přidáme do hrnce k zelenině. Osolíme, opepříme, přidáme ještě zbytek oleje a asi půl litru vody a za občasného míchání vaříme na mírném ohni, dokud se zelenina nerozvaří a omáčka nezhoustne. Můžeme použít k masům.