Kapr v mrkvi
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 600 g Kapr obecný
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 ks Cibule
- 4 ks Mrkev kořen
- 1 špetka Cukr krupice
- 1 hrnek Voda pitná
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 316 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 358 g
- Sodík 273 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 549.1 mg
- Vláknina 9977 mg
- Vitamín A 9977 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 6.9 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a chvíli necháme proležet.
-
2
Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev a bez podlití mícháme.
-
3
Když mrkev změkne, přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku a koření. Vložíme porce kapra, mírně podlijeme vodou a společně dusíme.
-
4
Nakonec podle chuti přisolíme, okyselíme a přisladíme.
-
5
Pokrm můžeme podávat teplý i studený.