Kapr v mrkvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 600 g Kapr obecný
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Paprika mletá pálivá
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Mrkev kořen
  • 1 špetka Cukr krupice
  • 1 hrnek Voda pitná
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 316 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 358 g
  • Sodík 273 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 549.1 mg
  • Vláknina 9977 mg
  • Vitamín A 9977 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.9 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očištěné a omyté porce kapra pokapeme citronovou šťávou, osolíme a chvíli necháme proležet.

  • 2

    Očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme. V kastrole na másle zpěníme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mrkev a bez podlití mícháme.

  • 3

    Když mrkev změkne, přidáme rajčatový protlak, nasekanou petrželku a koření. Vložíme porce kapra, mírně podlijeme vodou a společně dusíme.

  • 4

    Nakonec podle chuti přisolíme, okyselíme a přisladíme.

  • 5

    Pokrm můžeme podávat teplý i studený.

Komentáře k receptu