Vařená vejce Bacchus
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1274 kcal
- Sacharidy 79 g
- Tuky 49 g
- Sodík 1451 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 19 g
- Cholesterol 545.7 mg
- Draslík 473 mg
- Vláknina 914.8 mg
- Vitamín A 914.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 17.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 26 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Šalotku pokrájíme, přendáme do hrnce a zalijeme polovinou vína. Necháme vařit do odpaření vína.
-
2
Poté zalijeme druhou polovinou vína a citrónovou šťávou. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou a necháme odpařovat.
-
3
Chleba osmažíme na rozpáleném oleji.
-
4
Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a necháme uvařit ve vroucím vývaru.
-
5
Uvařené namočíme do studené vody a necháme okapat na čistém, složeném plátně.
-
6
Hrozny povaříme ve vroucím vývaru.
-
7
Servírovací talíř polijeme omáčkou, na ní položíme plátky chleba, na ně vejce. Vše dozdobíme hrozny.