Vařená vejce Bacchus

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Šalotka
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 150 g Hroznové víno
  • 8 krajíc Chléb konzumní
  • 300 ml Víno bílé
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 250 ml Zakysaná smetana
  • 1500 ml Vývar drůbeží
  • 8 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1274 kcal
  • Sacharidy 79 g
  • Tuky 49 g
  • Sodík 1451 mg
  • Bílkoviny 31 g
  • Uhlovodany 19 g
  • Cholesterol 545.7 mg
  • Draslík 473 mg
  • Vláknina 914.8 mg
  • Vitamín A 914.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 26 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku pokrájíme, přendáme do hrnce a zalijeme polovinou vína. Necháme vařit do odpaření vína.

  • 2

    Poté zalijeme druhou polovinou vína a citrónovou šťávou. Osolíme, opepříme a zalijeme smetanou a necháme odpařovat.

  • 3

    Chleba osmažíme na rozpáleném oleji.

  • 4

    Vejce rozklepneme po jednom do hrnečku a necháme uvařit ve vroucím vývaru.

  • 5

    Uvařené namočíme do studené vody a necháme okapat na čistém, složeném plátně.

  • 6

    Hrozny povaříme ve vroucím vývaru.

  • 7

    Servírovací talíř polijeme omáčkou, na ní položíme plátky chleba, na ně vejce. Vše dozdobíme hrozny.

Komentáře k receptu