Ztracená vejce jako ragú
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 350 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 26 g
- Sodík 141 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 245.3 mg
- Draslík 116.4 mg
- Vláknina 5415.8 mg
- Vitamín A 5415.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli oloupeme, pokrájíme na kolečka a rozebereme na jednotlivá kolečka.
-
2
Cibuli orestujeme na rozpáleném oleji, necháme zezlátnout, poté podlijeme vínem.
-
3
Osolíme a opepříme, přilijeme citrónovou šťávu a ocet.
-
4
Vaříme do odpaření vína.
-
5
Vejce vyklepneme po jednom do hrnečku a osmažíme ve vysoké vrstvě oleje.
-
6
Restovanou cibuli přendáme na talíř, navrch položíme vejce a ozdobíme posekanou petrželí.