Zajíc na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 50 g Cibule
  • 10 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 30 g Zakysaná smetana
  • 20 g Olej rostlinný
  • 200 g Zaječí maso
  • 250 ml Voda pitná
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 260 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 262 mg
  • Bílkoviny 23 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 88.7 mg
  • Draslík 447.2 mg
  • Vláknina 1539 mg
  • Vitamín A 1539 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.3 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso ze zajíce nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.

  • 2

    Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa, orestujeme, vmícháme papriku, podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.

  • 3

    Měkké maso vyndáme na talíř, v omáčce rozmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku dobře provaříme, vložíme do ní zpět maso a podáváme.

Komentáře k receptu