Zajíc na smetaně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 260 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 15 g
- Sodík 262 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 88.7 mg
- Draslík 447.2 mg
- Vláknina 1539 mg
- Vitamín A 1539 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.3 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso ze zajíce nakrájíme na plátky, cibuli na kostičky.
-
2
Cibuli orestujeme na rozehřátém oleji, přidáme plátky masa, orestujeme, vmícháme papriku, podlijeme a dusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Občas zamícháme a podle potřeby podlijeme.
-
3
Měkké maso vyndáme na talíř, v omáčce rozmícháme smetanu, v níž jsme rozšlehali mouku. Omáčku dobře provaříme, vložíme do ní zpět maso a podáváme.