Srnčí maso se žampiony na víně
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 274 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 11 g
- Sodík 506 mg
- Bílkoviny 29 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 58.2 mg
- Draslík 1118.7 mg
- Vláknina 2002.5 mg
- Vitamín A 2002.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.3 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso očistíme a nakrájíme na kostky. Cibuli pokrájíme na drobno, česnek na tenké plátky, petrželovou nať posekáme najemno.
-
2
V hlubokém rendlíku rozehřejeme olej, vložíme do něj maso, cibuli, česnek a za stálého míchání orestujeme. Poté směs osolíme, opepříme, podlijeme vývarem, vínem a pod pokličkou na mírném plameni dusíme. Když je maso téměř měkké, přimícháme žampiony. Po deseti minutách vmícháme sojovou omáčku a jogurt.
-
3
Hotové maso posypeme petrželovou natí a podáváme s rýží.