Cizrna s kuřecím masem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 300 g Cizrna
  • 100 ml Olej stolní
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 3 stroužek Česnek
  • 2 l Voda pitná
  • 4 polévková lžíce Kečup
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 779 kcal
  • Sacharidy 54 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 272 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 49 g
  • Cholesterol 122 mg
  • Draslík 1263.7 mg
  • Vláknina 27178.8 mg
  • Vitamín A 27178.8 mg
  • Vitamín B6 1.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.8 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do druhého dne necháme nabobtnat cizrnu v 1l vody.

  • 2

    Poté ji propláchneme, zalijeme novou vodou a uvaříme doměkka. Pak scedíme.

  • 3

    Nakrájíme cibuli a osmahneme, přidáme nakrájený česnek, cizrnu, kečup a promícháme. Osolíme a opepříme, chvíli povaříme.

  • 4

    Nakrájíme maso na plátky, naklepeme, osolíme a poprášíme moukou. Plátky osmažíme na oleji na pánvi.

  • 5

    Na talíře upravíme cizrnu s masem a podáváme.

Komentáře k receptu