Salát s lososem a okurkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 343 kcal
- Sacharidy 26 g
- Tuky 22 g
- Sodík 533 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 26 mg
- Draslík 847.1 mg
- Vláknina 9153 mg
- Vitamín A 9153 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 73.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Lososa nakrájíme na tenké plátky, rozložíme na tácu a zalijeme čerstvou pomerančovou šťávou, zakryjeme fólií a necháme 15 minut marinovat. Oloupanou červenou cibuli nakrájíme na slabá kolečka, dáme do mísy a osolíme špetkou soli. Přidáme oloupanou okurku nakrájenou na kostičky, posekaný čerstvý kopr a promícháme. Druhou okurku neoloupanou na struhadle nakrájíme na tenké dlouhé plátky a těmito plátky vyložíme mělkou mísu, jemně osolíme. Na plátky navršíme okurkovo-cibulovou směs a dáme do ledničky vychladit.
-
2
Plátky lososa vyjmeme z marinády a nařežeme na asi 3cm pruhy, které pevně smotáme a na jedné straně konce vyhrneme ven, čímž nám vzniknou květy. Ty poklademe na okurkový salát a znovu dáme chladit.
-
3
Mezitím si připravíme dresink - šťávu, ve které se marinoval losos, smícháme s cukrem, prolisovaným česnekem, osolíme, opepříme a nakonec pomalu přimícháme olivový olej. Dresinkem polijeme lososové květy, můžeme přizdobit kousky ledového salátu.