Skopové výpečky na másle

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 200 g Žampiony čerstvé
  • 200 g Chřest zelený
  • 600 g Skopová kýta
  • 4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
  • 150 ml Hovězí vývar základní
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 427 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 496 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 24 mg
  • Draslík 186 mg
  • Vláknina 1127.5 mg
  • Vitamín A 1127.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na malé kousky, posypeme solí a pepřem. Na pánvi rozpustíme máslo a kousky masa na něm opečeme ze všech stran. Maso vyndáme, do výpeku po masu přidáme chřest a plátky žampionů, lehce orestujeme, podlijeme vývarem, necháme trochu vyvařit a odstavíme. Do šťávy vmícháme 1 lžíci másla a přidáme k masu.

  • 2

    Podáváme s bílým chlebem.

Komentáře k receptu