Babiččina paštika
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 500 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 42 g
- Sodík 193 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 461.9 mg
- Draslík 404.2 mg
- Vláknina 3826.3 mg
- Vitamín A 3826.3 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 23.6 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Opláchnutá játra nakrájíme na kousky. Spolu s česnekem rozmixujeme na hladkou kaši. Přilijeme brandy, rozpuštěné máslo, pepř, sůl a polovinu připravených bylinek. Přidáme oloupané nasekané mandle a vše rozmixujeme.
-
2
Směs nalijeme do zapékacích misek, které jsme vymazali sádlem a vložíme do pekáče s horkou vodou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.
-
3
Po upečení necháme vychladnout a přelijeme sádlem.
-
4
Necháme odležet v lednici do druhého dne.
-
5
Paštiku ozdobíme zbylými bylinkami.