Babiččina paštika

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Játra kuřecí
  • 50 g Mandle
  • 100 ml Sádlo škvařené
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Oregano sušené
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.25 hrnek Máslo čerstvé
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 500 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 42 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 461.9 mg
  • Draslík 404.2 mg
  • Vláknina 3826.3 mg
  • Vitamín A 3826.3 mg
  • Vitamín B6 1.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.6 mg
  • Vitamín E 4.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 17.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Opláchnutá játra nakrájíme na kousky. Spolu s česnekem rozmixujeme na hladkou kaši. Přilijeme brandy, rozpuštěné máslo, pepř, sůl a polovinu připravených bylinek. Přidáme oloupané nasekané mandle a vše rozmixujeme.

  • 2

    Směs nalijeme do zapékacích misek, které jsme vymazali sádlem a vložíme do pekáče s horkou vodou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  • 3

    Po upečení necháme vychladnout a přelijeme sádlem.

  • 4

    Necháme odležet v lednici do druhého dne.

  • 5

    Paštiku ozdobíme zbylými bylinkami.

Komentáře k receptu