Guláš tří barev
Suroviny
- 700 g Cibule
- 300 g Hovězí kližka
- 300 g Vepřová plec
- 300 g Játra vepřová
- 150 g Slanina vepřová
- 40 g Sádlo škvařené
- 70 g Strouhanka
- 25 ml Omáčka sójová
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 2 kávová lžička Sůl
- 10 ks Rohlíky bílé
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Majoránka
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 889 kcal
- Sacharidy 73 g
- Tuky 43 g
- Sodík 757 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 24 g
- Cholesterol 251.4 mg
- Draslík 652 mg
- Vláknina 13363.4 mg
- Vitamín A 13363.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.8 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 17.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky a oddělíme od sebe. Játra nakrájíme na nudličky a dáme také zvlášť. V hrnci vyškvaříme kostičky slaniny, přidáme sádlo, přisypeme cibuli a necháme zežloutnout. Přisypeme obě mleté papriky, necháme rozpustit v tuku a vložíme do hrnce hovězí maso, orestujeme, a jakmile pustí šťávu, osolíme a opepříme. Šťávu vysmahneme na tuk a přidáme vepřové maso, které znovu pustí šťávu. Necháme opět vysmahnout na tuk a přidáme do hrnce játra, orestujeme, podlijeme vodou a vaříme zvolna hodinu a čtvrt. Maso by mělo být téměř měkké, dochutíme prolisovaným česnekem, sojovou omáčkou, majoránkou, vmícháme strouhanku a vaříme ještě 10 až 15 minut.
-
2
Podáváme s rohlíky nebo vařenými těstovinami.