Guláš z vepřových ledvinek
Suroviny
- 500 g Cibule
- 1000 g Vepřové ledvinky
- 50 g Sádlo škvařené
- 100 g Slanina vepřová
- 600 g Rýže dušená
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 25 ml Omáčka sójová
- 100 ml Smetana 12% (konzumní)
- 1000 ml Mléko polotučné
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Kmín drcený
- 2 špetka Kari koření
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 590 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 27 g
- Sodík 611 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 30 g
- Cholesterol 574.4 mg
- Draslík 570.1 mg
- Vláknina 5840.8 mg
- Vitamín A 5840.8 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 27 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ledvinky podélně rozřízneme a na 15 minut naložíme do vlažného mléka. Scedíme a necháme okapat. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu také na kostičky.
-
2
Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme chvilku škvařit, přidáme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme ledvinky, mletou papriku, necháme chvilku restovat a podlijeme vodou. Ochutíme solí, kmínem, kari kořením, sojovou omáčkou a vaříme hodinu. Mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do guláše, chvilku povaříme a můžeme podávat.
-
3
Vhodnou přílohou je dušená rýže.