Guláš z vepřových ledvinek

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 1000 g Vepřové ledvinky
  • 50 g Sádlo škvařené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 600 g Rýže dušená
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 100 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1000 ml Mléko polotučné
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 špetka Kari koření
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 590 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 611 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 30 g
  • Cholesterol 574.4 mg
  • Draslík 570.1 mg
  • Vláknina 5840.8 mg
  • Vitamín A 5840.8 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 27 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ledvinky podélně rozřízneme a na 15 minut naložíme do vlažného mléka. Scedíme a necháme okapat. Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, slaninu také na kostičky.

  • 2

    Do hrnce nasypeme kostičky slaniny, necháme chvilku škvařit, přidáme sádlo, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme ledvinky, mletou papriku, necháme chvilku restovat a podlijeme vodou. Ochutíme solí, kmínem, kari kořením, sojovou omáčkou a vaříme hodinu. Mouku rozmícháme ve smetaně, vlijeme do guláše, chvilku povaříme a můžeme podávat.

  • 3

    Vhodnou přílohou je dušená rýže.

Komentáře k receptu