Lesní guláš
Suroviny
- 300 g Cibule
- 1000 g Jehněčí plec
- 150 g Slanina vepřová
- 600 g Brambory vařené
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 250 g Hříbky čerstvé
- 50 ml Olej olivový
- 30 ml Omáčka sójová
- 30 ml Protlak rajčatový
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 5 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 588 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 31 g
- Sodík 830 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 127 mg
- Draslík 1120.9 mg
- Vláknina 7149.3 mg
- Vitamín A 7149.3 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 12.6 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jehněčí maso nakrájíme na nudličky, malé hříbky na plátky, česnek prolisujeme. Budeme potřebovat malé cibulky, které jen oloupeme, nekrájíme.
-
2
V hrnci rozpálíme olej, přidáme maso a zprudka opečeme. Zaprášíme moukou, osmahneme dozlatova, přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku, přidáme rajčatový protlak, podlijeme vodou, osolíme a vaříme asi hodinu.
-
3
Mezitím na pánvi rozškvaříme kostky slaniny, na tuku orestujeme malé cibulky vcelku, přimícháme do guláše, přidáme plátky hub, česnek a vaříme ještě 30 minut. Dochutíme sojovou omáčkou a podáváme s vařeným bramborem.