Hovězí guláš barevný
Suroviny
- 500 g Cibule
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Hovězí kližka
- 60 g Sádlo škvařené
- 100 g Slanina vepřová
- 150 g Kapie
- 150 g Celer bulvový
- 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 polévková lžíce Hořčice
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 615 kcal
- Sacharidy 24 g
- Tuky 38 g
- Sodík 435 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 270.6 mg
- Draslík 372.1 mg
- Vláknina 5656.8 mg
- Vitamín A 5656.8 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 9.9 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso, lehce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a podlijeme vodou. Mouku rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přilijeme do guláše, ochutíme česnekem a vaříme 90 minut.
-
3
Na horkou pánev nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přidáme kapie pokrájené na nudličky a celer nastrouhaný nahrubo. Pár minut orestujeme a stáhneme z ohně.
-
4
Guláš rozdělíme do talířů, ozdobíme čtvrtkami vařeného vejce a směsí z pánve.