Hovězí guláš barevný

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 130 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Hovězí kližka
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 100 g Slanina vepřová
  • 150 g Kapie
  • 150 g Celer bulvový
  • 2 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 615 kcal
  • Sacharidy 24 g
  • Tuky 38 g
  • Sodík 435 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 270.6 mg
  • Draslík 372.1 mg
  • Vláknina 5656.8 mg
  • Vitamín A 5656.8 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 9.9 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozpustíme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dorůžova. Přisypeme mletou papriku, necháme rozpustit v tuku a přidáme maso, lehce orestujeme, osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a podlijeme vodou. Mouku rozmícháme v trošce vody a za stálého míchání přilijeme do guláše, ochutíme česnekem a vaříme 90 minut.

  • 3

    Na horkou pánev nasypeme kostičky slaniny, necháme trochu vyškvařit, přidáme kapie pokrájené na nudličky a celer nastrouhaný nahrubo. Pár minut orestujeme a stáhneme z ohně.

  • 4

    Guláš rozdělíme do talířů, ozdobíme čtvrtkami vařeného vejce a směsí z pánve.

Komentáře k receptu