Guláš z vepřových jater

Hodnocení 4x 0x
Čas přípravy: 100 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 800 g Játra vepřová
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 500 g Rýže dušená
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 ml Omáčka sójová
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 1 kávová lžička Kari koření
  • 1 ks Polévkové kostky Vitana
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 508 kcal
  • Sacharidy 44 g
  • Tuky 18 g
  • Sodík 462 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 36 g
  • Cholesterol 493.2 mg
  • Draslík 620 mg
  • Vláknina 6544 mg
  • Vitamín A 6544 mg
  • Vitamín B6 1.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.3 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na větší nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.

  • 2

    V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme játra, mletou papriku a chvilku restujeme, dokud se paprika nerozpustí v tuku. Podlijeme vodou a vaříme 30 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme. Vaříme dalších 30 minut. Pár minut před koncem vaření guláš ochutíme solí, pepřem, kostkou masoxu, česnekem, kari kořením a sojovou omáčkou.

  • 3

    Hotový guláš podáváme s dušenou rýží.

Komentáře k receptu