Guláš z vepřových jater
Suroviny
- 500 g Cibule
- 800 g Játra vepřová
- 60 g Sádlo škvařené
- 500 g Rýže dušená
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 25 ml Omáčka sójová
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 1 kávová lžička Kari koření
- 1 ks Polévkové kostky Vitana
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 4 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 508 kcal
- Sacharidy 44 g
- Tuky 18 g
- Sodík 462 mg
- Bílkoviny 40 g
- Uhlovodany 36 g
- Cholesterol 493.2 mg
- Draslík 620 mg
- Vláknina 6544 mg
- Vitamín A 6544 mg
- Vitamín B6 1.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.3 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 38.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová játra odblaníme a nakrájíme na větší nudličky. Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli a osmahneme dozlatova. Přidáme játra, mletou papriku a chvilku restujeme, dokud se paprika nerozpustí v tuku. Podlijeme vodou a vaříme 30 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a vlijeme do guláše. Důkladně promícháme. Vaříme dalších 30 minut. Pár minut před koncem vaření guláš ochutíme solí, pepřem, kostkou masoxu, česnekem, kari kořením a sojovou omáčkou.
-
3
Hotový guláš podáváme s dušenou rýží.