Vepřový guláš z kolena

Hodnocení 0x 2x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 500 g Cibule
  • 150 g Salám jemný
  • 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Sádlo škvařené
  • 40 ml Protlak rajčatový
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 2 ks Okurky nakládané
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 2 špetka Kmín drcený
  • 2 špetka Majoránka
  • 3 stroužek Česnek
  • 15 plátek Knedlík kynutý
  • 1 kg Vepřové koleno
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 981 kcal
  • Sacharidy 27 g
  • Tuky 77 g
  • Sodík 2303 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 232.5 mg
  • Draslík 307.2 mg
  • Vláknina 7759 mg
  • Vitamín A 7759 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koleno vykostíme, odřežeme od masa většinu sádla a nakrájíme na kostky. Sádlo vložíme do hrnce a necháme vyškvařit. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, mletou papriku a necháme zpěnit. Přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, kmínem, rajčatovým protlakem, utřeným česnekem, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda nevyvaří a zbyde jen tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Na konci vaření vmícháme do guláše majoránku.

  • 2

    Vařená vejce, salám, okurku a cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme a touto směsí posypeme porce guláše.

  • 3

    Podáváme s knedlíkem.

Komentáře k receptu