Vepřový guláš z kolena
Suroviny
- 500 g Cibule
- 150 g Salám jemný
- 50 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Sádlo škvařené
- 40 ml Protlak rajčatový
- 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
- 2 kávová lžička Sůl
- 4 ks Vejce slepičí
- 2 ks Okurky nakládané
- 2 špetka Pepř černý mletý
- 2 špetka Kmín drcený
- 2 špetka Majoránka
- 3 stroužek Česnek
- 15 plátek Knedlík kynutý
- 1 kg Vepřové koleno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 981 kcal
- Sacharidy 27 g
- Tuky 77 g
- Sodík 2303 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 232.5 mg
- Draslík 307.2 mg
- Vláknina 7759 mg
- Vitamín A 7759 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.8 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Koleno vykostíme, odřežeme od masa většinu sádla a nakrájíme na kostky. Sádlo vložíme do hrnce a necháme vyškvařit. Přisypeme nadrobno pokrájenou cibuli, mletou papriku a necháme zpěnit. Přidáme maso, ochutíme solí, pepřem, kmínem, rajčatovým protlakem, utřeným česnekem, podlijeme troškou vody a dusíme, dokud se voda nevyvaří a zbyde jen tuk. Zaprášíme moukou, podlijeme vodou a vaříme doměkka. Na konci vaření vmícháme do guláše majoránku.
-
2
Vařená vejce, salám, okurku a cibuli nakrájíme nadrobno, promícháme a touto směsí posypeme porce guláše.
-
3
Podáváme s knedlíkem.