Skopové kotlety s rýží

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 15 g Petržel kudrnka
  • 100 g Máslo čerstvé
  • 80 g Hrášek
  • 200 g Rýže loupaná
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 250 ml Hovězí vývar základní
  • 50 ml Rajčatová šťáva
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 4 ks Skopové kotlety
  • 2 ks Paprika červená
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 857 kcal
  • Sacharidy 51 g
  • Tuky 51 g
  • Sodík 368 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 47 g
  • Cholesterol 30 mg
  • Draslík 252.5 mg
  • Vláknina 7052 mg
  • Vitamín A 7052 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 60.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 29.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kotlety u kosti nařízneme, naklepeme, osolíme, opepříme, obalíme v mouce a vložíme na pánev, kde jsme rozehřáli větší kus másla. Opékáme rovnoměrně z obou stran. Kotlety vyjmeme, na pánev přisypeme papriky pokrájené na kostičky a hrášek. Na másle smažíme asi 7 minut.

  • 2

    Pekáček vymažeme máslem, vložíme do něj kotlety, přidáme rýži, kterou jsme smíchali s hráškem a paprikou z pánve. Podlijeme vývarem, ve kterém jsme rozmíchali rajčatovou šťávu, a pečeme 25 minut.

  • 3

    Na talířích pokrm posypeme posekanou petrželkou.

Komentáře k receptu